×
Logo sola.ba
Naslovnica  ›  Blog  ›  UREĐENJE VIKENDICE

UREĐENJE VIKENDICE

Maštajući o idealnom mjestu za odmor većinom zamišljamo vikendicu negdje u prirodi, daleko od gradske vreve i svakodnevnih obaveza. Vikendica treba biti mjesto na kojem se možemo potpuno opustiti a samim time je i jedna od najvažnijih stavki njeno uređenje. 

Uz poštivanje osobne estetike, bitno je pripaziti i na funkcionalnost. Podne obloge su svakako nešto u što biste trebali uložiti a pri odabiru istih valja pripaziti da budu jednostavne za održavanje jer zadnje što želite je da vam nešto poremeti odmor  te da vas umjesto mira  i uživanja dočeka još obaveza od kojih ste ionako htjeli pobjeći. 

Budući da u vrijeme zimskih praznika više vremena provodimo uživajući u snježnim radostima, ne možemo izbjeći ulaženje u unutarnji prostor u mokroj obući pa je neophodno izabrati pod koji nije osjetljiv na vlagu, pogotovo pred ulazom. To može biti vodotporni vinilni pod ili laminat a dobar izbor svakako je i otirač koji će pokupiti prljavštinu i vodu. Otirač je poželjno staviti i s vanjske strane ulaza.  

U dnevnom boravku vikendice bitno je birati topao pod od prirodnog drva ili tepison koji će vam pružiti ugodnost. Vikendica bi trebala biti produžetak prirode u kojoj se nalazi pa prema tome birajte prirodne materijale i namještaj od drva i u toplim nijansama kako bi sve upućivalo na miran i opušten boravak u njoj. Drveni podovi i zidovi prekriveni panelima su isto odličan izbor a kamin će dati poseban odgovarajući štih.

Jedna od glavnih prostorija u vikendici je terasa. Ona spaja vaš prostor za odmor s okolišem i prirodom i svakako je prostor koji ćete jako puno koristiti bilo da je otvorenog tipa za sunčanog vremena ili zatvorena staklenim stijenkama za zimskih dana. Bilo da je riječ o velikim ili malim, šarenim ili jednobojnim, čupavim ili ravnim, tepisi su poželjni baš u svim prostorijama, a posebno u spavaćim sobama.

Prostorije natrpane namještajem nikako nam nisu prvi izbor a dekoracije iz prirode će obogatiti prostor i savršeno se uklopiti u ambijent. Zato svaku šetnju iskoristite za tzv. shopping dekoracija poput češera, grančica ili suhog cvijeća. 

Podjeli s prijateljima