×
Logo sola.ba
Naslovnica  ›  Blog  ›  Dašak prirode u vašem domu

Dašak prirode u vašem domu

GOTOVI PARKETI

Želite li svome podu dati dašak prirode, idealna podna obloga za to je parket. Prirodno drvo je najupečatljiviji i trajan ukras vašeg doma. Inovacije u svijetu podnih obloga dovele su nas do gotovih višeslojnih parketa koje je jednostavno postaviti, bez buke, prašine i neugodnih mirisa. Birati možete između uže ili šire daske parketa lakirane ili premazane uljem na biljnoj bazi, što je trenutni hit u svijetu parketa, te između egzotičnih i domaćih drvnih vrsta. Uljni premaz naglašava prirodnu strukturu drveta dok će lak ujednačiti i zagladiti površinu.  

Kod nas možete pronaći troslojni parket koji dugo zadržava svoj prvobitni izgled i ne isušuje se. Zbog višeslojnog sastava je postojaniji i manje reagira na vlagu te je pogodan za podno grijanje. Proizveden je od najkvalitetnijih prirodnih sirovina.

Neke od glavnih karakteristika kriju se u njegovoj praktičnosti, odgovarajućoj debljini, otpornosti na habanje, trajnost i jednostavnu montaža.

Postoje dvije osnovne vrste ugradnje:  

1) Tehnika ljepljenjem zahtjeva nešto više posla i vremena jer je potrebno nanijeti ljepilo, ukloniti višak i sušiti prije upotrebe poda. Ne omogućava laku demontažu ili zamjenu dasaka ali stvara izuzetno stabilnu konstrukciju. Ukoliko želite izbjeći prekide na vratima tj cijelu površinu postaviti u jednom komadu onda trebate koristiti ovu tehniku. Naša preporuka je svakako ova tehnika jer je kvalitetniji izbor. 

2) Tzv. suhomontažna (plivajuća) tehnika montiranja je sinonim za jednostavnost zbog načina polaganja nakon kojeg doslovno možete početi hodati po vašem novom parketu.

Uređenje interijera zahtjeva punu pripremu oko radova na zidovima i stolariji i tek kad je cijeli proces završen treba započeti polaganje parketa. Podloga na koju se postavlja parket treba biti suha, čista, ravna i tvrda. 

Jedan od najvećih problema s kojima se možete susresti nakon ugradnje parketa su mehanička oštećenja koja nastaju nakon nekog vremena zbog nepažnje prilikom premještanja pokućstva. Da biste to izbjegli zaštitite noge od stolica, stolova i namještaja podloškama od filca ili pluta. 

Bez obzira na moguća oštećenja tijekom vremena, parket je uvijek dobar izbor jer je estetski privlačan, prirodan, kvalitetan i zdrav proizvod.

Podjeli s prijateljima